Odaadásban nevelkedve

Az Úr vágya az, hogy minden élőlény legyen boldog. Az Ő elképzelése szerint ez az „egyszerű élet, emelkedett gondolkodás” elve szerint valósulhat meg nagyon könnyen. Ez az oka annak, ahogyan itt Krisna-völgyben élünk. Egyszerűség azt jelenti, hogy abból a földből élünk, ahol lakunk, az emelkedett gondolkodás pedig azt, hogy életünk középpontjába Istent állítva, a szentírásokat tanulmányozva próbáljuk kitisztítani a szívünket a különféle nem kívánatos dolgoktól és kifejleszteni a tiszta istenszeretetet, ami a motiválatlan odaadásban nyilvánul meg. Ez a szeretet vonzza Krisnát, az élőlényt pedig végtelen elégedettséggel és boldogsággal áldja meg.
Narottama és a kis leendő osztálytársai helyzete számomra irigylésre méltó, mert lehetőséget kapnak arra, hogy már kis koruktól megtapasztalják ennek az életnek a szépségeit  és magukba szívják az odaadás hangulatát.
A következő néhány sor idézet egy könyv egyik fejezetéből, amelynek a címe „Odaadásban nevelkedve” és egy olyan Krisna-hívő meséli el, aki szintén hasonló körülmények között nőtt fel.
„A család régen nem csupán négy-öt embert jelentett, akik egy bérelt lakásban együtt élnek. Az egész nagycsaládot jelentette: nagynénik, nagybácsik és unokatestvérek, akik mind együtt éltek egy házban, a család legidősebb tagjának vezetésével. Nagy házban, hiszen fivérek, nagynénik, unokatestvérek négy nemzedéke élt együtt. Minden családnak legalább öt tehene volt és nagy földje, ahol az élelmiszert termesztették. Minden házban volt egy nagy kút, egy kert, ahol zöldség és virág nőtt, és egy csűr, ahol a takarmányt tartják a teheneknek.
Ugyanazon a földön éltünk, amelyen az őseink éltek több mint száz év óta. Az őseink tiszteletre méltó, szigorú erkölcsű emberek voltak, és boldog, teljesen Istennek szentelt életet éltek. Tőlünk is elvárták, hogy őrizzük meg a vaisnava családi hagyományokat.”

2 hozzászólás a következőhöz: “Odaadásban nevelkedve

  1. Harciszerzi, Horváth Ádám Ninjutsu oktató szerint:

    Akkor otthon szültetek, nem kórházban és egy igazi vajákos segítette napvilágra kis Narut?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s