Om purnam

Miután Narottama kibújt az anyukája hasából, és kiköhögte-prüszkölte a magzatvizet, amit a szűk szülőcsatornának már nem sikerült kipréselni belőle, a bába odaadta Dinatárininek, hogy kezdjen el szoptatni. Azt mondta, hogy ezáltal elkezd termelődni egy hormon, ami segít összehúzni és gyógyítani azt a sebet, ami a méhlepény leválasztódásakor keletkezik a méhfalon, és egyúttal a kisbabát is megnyugtatja illetve csillapítja a születéskor tapasztalt megpróbáltatások emlékeit (tehát ha kórházban szülsz, ha nem muszáj, akkor ne engedd, hogy elvegyék tőled a babát, föleg, ha nem akarsz vért kapni).  Az asszony egy kicsit megijedt, hogy nincs mit adnia Narunak, de a segítő megnyugtatta, hogy pont annyi és olyan összetételű tejjel rendelkezik, amire egy újszülöttnek szüksége van. Az igazi tej belövellésére 1-2 napot várni kell, de a csecsemők olyan tartalékkal jönnek a világra, hogy ez nekik nem okoz problémát. Én végig a feleségem mellet voltam, és hallva az új információkat a Sri Isopanisad invokációja jutott eszembe. Om purnam adah …
„Az Istenség Személyisége tökéletes és teljes, és mivel teljesen tökéletes, minden kiáradása, például ez az érzékelhető világ is tökéletesen, teljes egészként van felszerelve. Bármit hoz létre a teljes egész, az szintén teljes lesz magában. Ő a teljes egész, ezért annak ellenére, hogy számtalan teljes egység árad ki belőle, megőrzi teljes egyensúlyát.”
Úgy látszik, Krisnának semmi nem kerüli el a figyelmét. Az idei Krisna-völgyi búcsú vendége volt az elbűvölő hangú Karnámrita mataji, aki a koncertjén szintén előadta ezt a verset. Remélem, sikerül feltöltenem és akkor ti is gyönyörködhettek benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s