Előítélet


Egy érdekes tanításban volt részem azzal kapcsolatban, hogy nem ildomos bármiről következtetéseket levonni. A minap megmutattam az egyik barátomnak a pénteki bejegyzésemet. Amikor a képre pillantott, együtt érzően ezt kérdezte: „Mi az, nekik se jött össze?”. Meggyőző határozottsággal vágtam rá, hogy „Dehogy nem, épp az a baj, hogy összejött nekik, és most azért aggódnak.” gondoltam én, mert mikor még két kanállal faltam az életet, ez volt a trend. Hogy most mi, azt nem tudom, de valószínűleg azóta valamelyest változott, az abortuszok évről évre csökkenő számából ítélve. Szóval egy kicsit elgondolkodtam, hogy ő miért nem gondolt rögtön ugyan arra, amire én, hiszen teljesen „egyértelmű”. Aztán eszembe jutott, hogy ő és a felesége már régóta szeretnének kisbabát, és a képből talán a saját kudarcaik jutottak eszébe. Egy kicsit elszégyelltem magam. Az ilyes fajta mentalitást a védikus szentírás úgy hívja: átmaván-manjaté-dzsagat. Ez azt jelenti, hogy azt hisszük, hogy az egész világ úgy gondolkodik, ahogy mi gondolkodunk. Magunkat helyezzük az univerzum középpontjába, nem pedig Krisnát. Hogy a fotóművész épp milyen témával kapcsolatban készítette a képet, nem tudom, mindenesetre így utólag egy kicsit elgondolkodtatott.

4 hozzászólás a következőhöz: “Előítélet

 1. lakihegy szerint:

  Az teljesen igaz, hogy mindenkinek más juthat eszébe ugyanazon dologról, a saját szemszögünkből látjuk azokat. DE! Most krimibe illő okfejtésem következik.
  Ha nem volt dolgom ezidáig 40-50 terhességi teszttel akkor egyel sem. Ebből egy volt pozitív (eddig). Namármost az összes negatívval úgy voltam és szerintem sokunk, hogy egy csíkos és kész, vágjuk be a kukába, NEM AKARJUK NÉZEGETNI. Miért is akarnánk, hisz épp elég szörnyű az anélkül is.
  Viszont amikor egyszer kétcsíkos lett a munkahelyi vécén leültem a klotyó hideg kövére, remegtem mint a nyárfalevél az izgatottság, hitetlenkedés és öröm keverékétől és csak néztem, csak néztem csak néztem.
  Szerintem, ott azon a képen az kétcsíkos.
  De ettől még tök logikus amit az ismerős mondott, mert az ő agya most sajnos az egycsíkos tesztre van ráállva. Küldtem feléjük gólyát! Hátha segít!

  • Ppd szerint:

   Azért milyen barátságos születéshely lenne kis hazánk, ha minden szülő ilyen sóvárogva várná a két csíkos terhesteszteket. Sajnos 2008-ban olyan közönnyel vágtak a kukába 52000 kisbabát, mint ahogyan az egy csíkos tesztről írtad.
   A gólyát pedig szívből köszönik,, reméljük tavasszal megérkezik (és nem üres csőrrel);-)

  • freemam szerint:

   24 db. két csíkos van elrakva……
   Fanatikusan “gyártottam” őket, mikor végre megfogant Nóri. Sok volt az egycsíkos nekem is, talán ezért.

  • Ppd szerint:

   Hát az meg hogy lehet? Hibás volt a teszt?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s