Tökböjt

Az utóbbi napokban visszatérő szereplő az étlapunkon a sütőtök. De nem csak a korábban említett “Gyes” -es incidens miatt. Ha az ember megkezd egy akkora tököt (mint amekkorát a Naruhoz támasztottam egy korábbi bejegyzés fényképén :), akkor vagy rövid időn belül megeszi, vagy megromlik. Nos, mi a az első megoldást céloztuk meg. Ma is ettünk belőle. Mind a négyen 🙂 Ezen a képen nem  a mai menü látható. Az még egy múlt heti szerzemény. Tulajdonképpen ez egy vok-os szabdzsi receptje, csak a főzés végén a feleségem elfelejtette lesütni. Ezért rá két napra újra megismételtük a produkciót. A konklúzió mindenki részéről az volt, hogy ez a szabdzsi akár minden nap is lehetne. A receptet sajnos otthon felejtettem. Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni. Szerintem egy kicsit ez is közre játszott  az asszony véleményképzésében. Tehát, ha valakit érdekel a recept, akkor azt utólag a blog részévé teszem 🙂

Advertisements

3 hozzászólás a következőhöz: “Tökböjt

  1. hana szerint:

    Én a következőképpen szoktam: vaj/kókuszolaj hing (vagy fokhagyma), feketebors (durvára őrölt) szezámmag megpirít, kockára vágott sütőtök bele, pici víz alá, párol-párol süt, angol zeller megy még bele, és a legvégén nagyon sok friss koriander. 🙂 Múltkor a bambuszt próbáltuk ki, azzal is felséges volt.

    ÉRdeklődve várom a ti receptetek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s