Hammm…. bekaplak! – mondta a TV.

A receptre még visszatérünk. A tökből mégy egyébként is meg van több, mint a kétharmada. Nem rég egy kedves ismerősöm gyermeki hangulatú, ám de annál komolyabb és veszélyesebb témát feszegető blogbejegyzését olvasgattam. Kötelező olvasmány 😉

Mindezt akkor tette, amikor még kisgyerek voltam, és egy esti órában megbújva a nappali egy rejtett zúgában belenéztem egy filmbe, miközben szüleim azt hitték, békésen alszom már. Leginkább egy pókhoz hasonlított, csak sokkal nagyobb volt, és mindenkit megevett, aki a közelébe került.  A sokkoló az volt, ami utána kijött belőle.

Ezek után mindig rettegés fogott el, ha be kellett mennem egy sötét szobába, a villanykapcsoló jelentette a megmenekülést. Nem csoda, ha sokat esett a tv-nézési kedvem, bár ezután még sok órát töltöttem el tv-zéssel. Mindez kb. 30 évvel ezelőtt történt, és még ma is jól emlékszem az érzésre.

Felnőttként “elfelejtettem” beszerezni magamnak tv-t. Sokan lelkesedtek, hogy adnak nekem ajándékba, de végül inkább könyvet kértem. Miután egy éve éltem így, megértettem, hogy mit tesz velünk a napi tévézés. Észrevettem, hogy már nem álmodom olyan dolgokról, amihez igazából semmi közöm. Elmúltak a lövöldözős álmok és egy csomó olyasmi, ami a filmekben folyamatosan szerepel.
Nem adtak gondolkodni valót a sorozatok, nem lettek ok nélküli érzelmeim, félelmeim.
Nem érdekeltek a boltokban az agyonreklámozott drága termékek, a józan ész döntött, hogy mit veszek meg, és mit nem.
Sokkal többet olvastam, és sokkal nyugodtabb lettem. Tv nézés után mindig zsongott egy kicsit a fejem, és a filmek kikapcsolták az önazonosságomat. Most ez nem történt meg.
Több időm volt a barátaimra.

Néha az ember rájön, hogy vannak dolgok, amiből túl sok van az életében, és valójában teljesen felesleges. Vajon mi akadályoz meg bennünket, hogy elengedjük magunktól?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s