A városi tanya

Egy könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Én nem olvastam és remélem, hogy nektek sem kell, de azért nem árt, ha van egy otthon a könyvespolcon.
“Eddig inkább csak arról volt szó, hogy mi történik majd amíg ez a rendszer leépül. Arról, hogy az oroszok miatt gázkelepcében ülünk, hogy a fogyó olaj miatt az egész világ az olaj csapdájában vergődik, de arról ritkán szólunk, hogy mit tegyen egy kis közösség, vagy család. költözzön tán mindenki vidékre, Ezt úgysem lehet megtenni. Akkor mit eszünk szervezett élelmiszer-termelés híján? Vagy akár eljutunk-e valaha oda, hogy nem lesz szervezett élelmiszer-ellátás?

Jobb arra készülni, hogy bajok lehetnek. Tartósan, de átmenetileg is… Ilyenkor (mivel mindenki nem tud vidékre költözni és talán nem szükséges) jól jön egy kicsi kert az erkélyen, vagy a háztömb előtt. A városi tanya című könyv történelmi példáktól kezdve a kertészkedés, tartósítás témakörén át a kis területű állattartásig mindenre kitér. Alapmű azok számára, akik tudatosan készülni szeretnének egy esetleges rosszabb forgatókönyvre, vagy azoknak, akik egy kis kerti munkát szívesen vállalva saját zöldségüket szeretnék enni.”

Forrás: ITT

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s