Mi is zöldülünk II.

Hamulúgos történetünk még nem ért véget. A kézzel mosás két gyerek mellett még hamulúggal sem leányálom, hát még anélkül. Régóta töröm a fejem, hogy hogyan tudnám megkönnyíteni a nejem dolgát. Egy 4 l-es mosdókagyló és egy kád nem a legjobb párosítás erre a módszerre. Hogy úgy mondjam, nem túl hát- illetve derékkímélő. Kérdésemre az Ikea egyik dupla medencés mosogatója adta meg a választ. Beépítés után a feleségem zseniális ötletnek találta. Beépítés közben nekem más volt a véleményem. Az Ikeás szerelvény nem stimmelt össze az általános szabvánnyal. Kezdtem én is megzöldülni. Kétségbeesésemben a Lajost, Krisna-völgy szuperezermesterét hívtam segítségül. Természetesen nem ért rá, de véleményét, hogy az Ikeás cuccokat utálja, mint a…, már a telefontban megosztotta velem. Szóval aznap nem sikerült a csere. Kellett egy csőszűkítő. Mi persze addig sem akartunk mosdókagyló nélkül lenni, így párnapig még energiatakarékosabban használtuk, mint előzőleg terveztük. A használt szennyvizet az új mosdókagylóból egy vödörbe fogtuk fel, amivel végül még a wc-t is leönthettük.

Reklámok

2 hozzászólás a következőhöz: “Mi is zöldülünk II.

 1. Hold-AnyuCica/ WS szerint:

  Balzsam szemeimnek ez a felhasználás 🙂
  Mi is évek óta teljes újrahasznosítást végzünk víz-ügyben. A hozzánk jövő vendégek már megszokták, hogy wc-lehúzás nincs, csak leöntés. Legyen az mosás utáni víz (na igen, nekünk automata van, de egy csepp víz sem megy kárba) a mosóporosat wc-be, a tisztát (mivel nem használunk öblítőt) a fák alá, növények alá. Mosogatásnál ugyanez, eleinte nyűg volt, most már élvezem, hogy legalább ennyit tudok tenni a természetért ebben a rohanó világban.

  • Ppd szerint:

   Ez példás:)
   Egy időben mi is ezzel az eljárással működtünk, de a gyerekek megjelenésével felmerült néhány zavaró tényező, ezért most szünetelünk a szürke víz továbbhasznosításával. Mikor elég érettek lesz hozzá, újra visszatérünk a rá. A nejem egyébként szeretett volna az új mosdókagylóból egy medencét, aminek a vize nem a csatornarendszerben folytatja az útját. Ezt mindössze azért, mert tervezi, hogy sampon helyet sarat használ hajmosáshoz. Ennek áldásos hatásairól talán később írok. Az ötletet nem vetettük el, de a megoldáshoz egy újabb szerelvényt kell majd vennünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s