Szerencsésen megérkeztünk

A héten rövid rokonlátogató körúton jártunk. Hosszabbra terveztük, de váratlan események miatt már ma hajnalban hazaérkeztünk. A hazajövetelt, viszont rövidebbre terveztük. Sajnos útközben találkoztunk egy őz csapattal, akiknek két tagja (vagyis három, mert az egyik vemhes volt) menten szörnyet halt . Ennek következtében a hátralévő 190 kilométert járművünk egy autómentő trélerén tette meg. Bár az autóklubbon kívül senkivel nem beszéltem, a vadászok elég gyorsan megjelentek a helyszínen. Miközben azon gondolkoztam, honnan teremtsek elő az éjszaka közepén ideiglenesen 200.000 Ft-ot, ami még nappal sem kis mutatvány, kérésükre megmutattam nekik a tetemeket. A vadászok azzal vigasztaltak, hogy hiába van casco az autón, a biztosító úgysem fog fizetni.

A vadásztársaság szintúgy, mivel az a szabály, hogy ilyenkor mindenki állja a saját kárát. Felajánlották volna, hogy haza vontatnak, de a másnapi vadászmulatság miatt ettől inkább eltekintettek. A reám váró anyagi csőd árnyékában, valamint a lerobban autóban anyukájukkal kuporgó két riadt gyermekre való tekintettel az egyik vadász sajnálkozó hangon így szólt: “El is viheti az őzeket…”, majd némi gondolkodás után hozzá tette, “…de az meg lopásnak számít”. Hát, mit mondjak, nem egy gondolatolvasó, de a jó szándék legalább megvolt benne. Úgy a maga módján. A társa, aki addig a csendes megfigyelő szerepét játszotta, okosan így szólt: “Te, ezek nem esznek ilyesmi.”

Reklámok

2 hozzászólás a következőhöz: “Szerencsésen megérkeztünk

 1. Adri szerint:

  😦 Szegény mindenki, aki ennek a balesetnek részese volt…
  Azért a casco-nak jól nézzetek utána, felénk is sok vad van, ennek megfelelően sok vadbaleset, és egyik barátunknak pont a casco volt a szerencséje, mert csak az fizet a vadkárra. (Bár ez néhány éve volt, nem tudom, hogy változott-e valami.)
  (Az állatot viszont ki kellett fizetnie.)
  Szép hetet nektek!

  • Ppd szerint:

   Köszönjük 🙂
   Azóta kiderült, ennek az autónak 1 éven belül ez volt a 3. vadbalesete. Úgy látszik, neki is van egy saját karmája. A casco fizet és elvileg az autómentős ‘álomutunkat’ is szponzorálja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s