Tehén az ágyban

Az idő múlásával egyre mélyebb megértést szerzek arról, mit is jelent valójában a vidék romantikája, főzni a frissen leszedett zöldségekből, a valódi csend lefekvés után, és ébredés tehénbőgésre. Ez utóbbit épp ma hajnalba sikerült megtapasztalnom. Az ébresztő órám fél háromra volt időzítve. Sajnos valamiért nem ébresztett. Ezt akkor tudtam meg, amikor egy jókora tehénbőgésre felriadva az órámra pillantottam. Fél négyet mutatott. Első gondolatom az volt, hogy még épp odaérek a szolgálatomba, viszont az előtte ajánlatos 1 órás meditációról sajnos lekéstem. Második gondolatom egy kérdésként fogalmazott meg bennem. Hogy került a szobába tehén? A tehenészet tőlünk majd 1 km-re van. Körül néztem, és észre vettem, hogy mellettem az ágyon Naru alatt egy plüss tehén lapul. Még nászajándékba kaptuk a húgoméktól. A hasában van egy gomb, amit ha megnyomunk, 3 iszonyatos nagyot bőg. És hogy miért szólalt meg épp az utolsó pillanatban? Ezt hívják úgy, hogy “kegyes védelem”.

 

De akik kizárólagos odaadással mindig Engem imádnak, transzcendentális formámon meditálva, azoknak elhozom, amire szükségük van, s megőrzöm, amijük van.
MAGYARÁZAT:   Aki egy pillanatig sem képes KĄ˘Ła-tudat nélkül élni, az napi huszonnégy órán át csak KĄ˘Łára tud gondolni, hiszen odaadó szolgálatot végez: hall Róla, dicsőíti Őt, emlékezik Rá, imákat zeng Neki, imádja Őt, lótuszlábát szolgálja s egyéb szolgálatot is végez, barátságot köt Vele, s mindenét átadja Neki. Ezek a tettek mind nagyon kedvezőek, mind lelki erővel vannak teli, s ezek teszik olyan tökéletessé a bhaktát az önmegvalósításban, hogy egyetlen kívánsága az lesz, hogy elnyerje az Istenség Legfelsőbb Személyiségének társaságát. Az ilyen bhakta kétségtelenül minden nehézség nélkül eljut az Úrhoz. Ezt nevezik yogának. Az Úr kegyéből az ilyen bhakta sohasem tér vissza többé az anyagi életfeltételek közé. A k˘ema szó KĄ˘Ła kegyes védelmére utal. Az Úr segíti a bhaktát, hogy a yoga segítségével KĄ˘Ła-tudatúvá válhasson, s amikor a bhakta teljesen KĄ˘Ła-tudatúvá vált, az Úr megvédi őt attól, hogy visszaessen a szenvedésekkel teli, feltételekhez kötött életbe.

De akik kizárólagos odaadással mindig Engem imádnak, transzcendentális formámon meditálva, azoknak elhozom, amire szükségük van, s megőrzöm, amijük van. MAGYARÁZAT:   Aki egy pillanatig sem képes Krisna-tudat nélkül élni, az napi huszonnégy órán át csak Krisnára tud gondolni, hiszen odaadó szolgálatot végez: hall Róla, dicsőíti Őt, emlékezik Rá, imákat zeng Neki, imádja Őt, lótuszlábát szolgálja s egyéb szolgálatot is végez, barátságot köt Vele, s mindenét átadja Neki. Ezek a tettek mind nagyon kedvezőek, mind lelki erővel vannak teli, s ezek teszik olyan tökéletessé a bhaktát az önmegvalósításban, hogy egyetlen kívánsága az lesz, hogy elnyerje az Istenség Legfelsőbb Személyiségének társaságát. Az ilyen bhakta kétségtelenül minden nehézség nélkül eljut az Úrhoz. Ezt nevezik yogának. Az Úr kegyéből az ilyen bhakta sohasem tér vissza többé az anyagi életfeltételek közé. A ksema szó Krisna kegyes védelmére utal. Az Úr segíti a bhaktát, hogy a yoga segítségével Krisna-tudatúvá válhasson, s amikor a bhakta teljesen Krisna-tudatúvá vált, az Úr megvédi őt attól, hogy visszaessen a szenvedésekkel teli, feltételekhez kötött életbe.”

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s