Házi szappan főzése otthon

image

Nem tudom, hogy házi szappant szoktak-e máshol főzni, mint otthon, mindenesetre garantált, hogy a képen látható szappanokat Dinatárini itthon főzte. Ugyan a főzés folamata viszonylag egyszerű, az utána következő mozzanatok bizony meglehetősen látványos gondást igényeltek, ami még az én figyelmemet sem tudta elkerülni. Úgy pakolgatta, takargatta, figyelgette, hogy azt még egy veterán kotlós is megirigyelhetné 🙂 Hogy miért érdemes otthon szappant főzni? Erre a kérdésre nagyjából ugyanaz a választ, mint arra, hogy “Miért érdemes bio élelmiszert fogyasztani?”. Mindkettőnek megvan az ára. Ha valaki szereti a kényelmes és olcsó dolgokat, az idővel az élete hosszával és egészségével fizeti meg a különbözetet. Dinatárini sokat kiserletezett a neten található különböző receptekkel, és a végeredmény ez lett belőle:
450 g oliva olaj 660 Ft
185 g napraforgó olaj 52 Ft
152 g kókusz olaj 203 Ft
104 g NaOH 173 Ft
280 g körömvirág tea
8 g aloé gél
5 ml levendula olaj 325 Ft
A szappan épp Dinatárini szülinapjára érett meg a használatra. A szappanfőző szerint a napraforgó olajtól egy kicsit lassan keményedett meg, és bár igaz, hogy ez az olaj az E vitaminnak köszönhetően az egyik legjobb öregedésgátló, a következő főzésben a pálmaolaj fogja helyettesíteni. Ha valaki netán kedvet kapott volna a házi szappan főzéshez, még ne kezdjen hozzá. A teljes sikerhez nem elég csak a receptúra. Legalább olyan fontosak a folyamat részletei is.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s