Egy igazi nyári étel

image

Ilyen tikkasztó hőségben még a jó olajos lángos se nagyon csúszik. Viszont nem rég kaptam egy receptet, amihez tulajdonképpen pont azok a zöldségek kellenek, amik épp most érnek a konyhakertben. A szenzációs az benne, hogy pályafutásom alatt ilyen praktikus párosítással még nem találkoztam. Cukkini, padlizsán egy kevés paradicsommal. A recept a kovetkező:
Fűszereket pirítunk bő olajban a következő sorrendben. 1 kk feketemustármag, 2 kk rómaikömény, 1/2 kk hing, kockára vágott padlizsán. 3 percig fedő alatt dinszteljük, majd bele kockára vágott cukkini, só, 1 kk kurkuma, zöld csili, 1 dl víz. Lassú tűzön főzzük fedő alatt. A végén 2 kk őrölt koriander, 1/2 kk garammaszala, 1/4 kk őrölt feketebors, pár szelet paradicsom. Még néhány perc. Mikor kész, tehetünk bele zöld koriandert, morzsolt friss házi sajtot. Mi sajt híján egy kis tejföllel bolondítottuk meg 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s