Cukorbetegek édessége, avagy házi nyalóka nyírfacukorból

image

A Krisna-völgyi búcsú kirakodóvásárának talán egyik legkelendőbb portékája a nyírfacukorból készült nyalóka. Nem csak azért, mert finom és édes, hanem azért is, mert a gondos szülő szívesebben vesz a gyerekének olyan édességet, ami a fogat is táplálja, mint holmi C-vitamintemető antittáplálékkal (répacukorral) elrontott nyalánkságot. A nyalóka hihetetlen népszerűségéhez bizonyára a cukorbetegségben szenvedők is hozzájárulnak. Ezen élvezeti cikk évközben a Krisna-völgyi étterem pultján is megtalálható, azonban a keskeny pénztárcámra való tekintettel már régóta játszom a gondolattal, hogy magam is készítek otthon islyesmit. És eljutottunk a lényeghez. Tegnap sorsdöntő elhatározásra jutottam. Íme az eredmény:
image

Előszőr is gyártottunk néhány pálcikát.
image

Pár marék epret átpaszíroztunk egy szűrőn.
image

A nyírfacukorral elkevert elegyet tűzön besűrítettük.
image

Következett a porciózás.
image

Pár óra alatt a nyalóka kezdett összeállni.
image

Az esti fürdő és fogmosás után a terméket eljuttattuk a célcsoporthoz 🙂

Advertisements

3 hozzászólás a következőhöz: “Cukorbetegek édessége, avagy házi nyalóka nyírfacukorból

  1. Kati szerint:

    Nagyon ügyesek vagytok.:-D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s