“Lisztérzékeny” liszt

image

A Krisna-hívők egyik alapszabálya, hogy nem esznek húst, halat, tojást, gombát, hagymát. Emellett azonban vannak olyan napok, mint például a mai is, hogy gabonát és hüvelyeseket sem esznek. Az egyik ilyen nap délutánját épp a konyhában töltöttem. Egy bizonyos lisztmentes lisztből készült parata sütögetése közben jutott eszembe, hogy bizony a sok szegény lisztérzékeny mennyire örülne egy zacskó ilyen lisztnek:

image

Ebben a lisztkeverékben nincs gabona, viszont ugyanúgy működik, mint a legjobb fajta fehér liszt. Sőt, talán még egy kicsit jobban. Állítólag a pizza is tökéletesen működik vele. Én most használtam ilyet először meglehetős elégedettséggel. A paratáim úgy fújódtak, hogy ne tovább 🙂

image

Ja, igen. És hogy miért nem eszünk ezeken a bizonyos napokon gabonát. Ennek hosszú a története, de a lényeg, hogy a paratatölteléken kívül ilyenkor valaki más is beleköltözik a gabonába 😀

Reklámok

4 hozzászólás a következőhöz: ““Lisztérzékeny” liszt

  1. WS szerint:

    Lehet, reklámnak minősül majd, de kérhetnék egy elérhetőséget, hogy lehet venni ezt a fajtát? Nekem ismeretlen 🙂 Ára mennyi? Nagyon jó minőségű, ahogy látom. (lisztérzékeny vagyok)

    • narottamblog szerint:

      Sajnos a leírtaktól sokkal többet nem tudok róla. Hozzánk adomány formájában érkezi Angliában elő indiaiaktól. Budapesten a Szép kis Indiában kéne megérdeklődni, hogy tudnak-e beszerezni valahonnan. Lehet, hogy nekik is van.

  2. Orsi szerint:

    Szia! Ami az összetevőket illeti: “Ingredients: Moraiyo, Sabudana, Rajgaro, Singoda” köles, tápióka, amaránt, vízitorma. Itthon is megvásárolhatók az összetevők pl egy paleolit boltban 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s