Ő az

image

Egyik tehenésztől hallottam a minap, hogy hamarosan 3 boci is születni fog.

image

A vasárnapi szikrázó napsütés családi kirándulásra invitált. A gyerekek azt rebezsgették, megellett egy tehén, szóval az úticél is adott volt.

image

Nos, ő az első.

image

Mellette pedig a boldog anyuka.

image

A ma esti mese szintén a tehenekről szólt. A Naruék nagy élvezettel hallgatták, míg el nem aludtak: “Emlékszem, akkoriban mindenkinek volt tehene. Jött egy tehénpásztor egy másik faluból reggel hat körül. Mindenki kiengedte a tehenét, megfejte, majd a tehenek és a borjak elindultak az erdõbe legelni. Csodálatos volt látni, különösen az esõs évszakban. Még most is a szemem elõtt látom, ahogy jön a tehénpásztor a fuvolájával, megfújja a hangszerét, a tehenek pedig megindulnak. Ez az ember legeltette a falu összes tehenét egész nap. Mindenki a földeken dolgozott, nekik nem volt rá idejük. Havonta fizettünk ezért a pásztornak.
… ő viselt gondot a jószágokra, és õ vitte õket az erdõbe, mert ott jó fû nõtt. Ezek a pásztorok olyan nagy figyelemmel gondoskodtak a tehenekrõl, mint még maguk a gazdák sem. Levitték õket a folyóhoz, és ragyogó tisztára csutakolták mindegyiket. Tizenkét-tizenhárom éves gyerekeik terelték az állatokat a mezõre és vissza. A tehenek egészségesek voltak, és mi nagy tisztelettel bántunk velük. Azt tettük, amit ma az ISKCON nagyon szépen csinál. Az imádat is ott volt: végeztük a Govardhana-púdzsát és a többi szertartást.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s