Csípős-fűszeres indiai savanyúság

image

Mikor életemben először megkóstoltam a zöld mangóból készült pickle-t, tudtam meg, hogy miért félnek az emberek a haláltól 😉

image

Ez a fajta általában csípős, kellemesen fűszeres és kiváló emésztést serkentő úgymond savanyúság gyakran zöld, majdnem érett gyümölcsökből készül.

image

Nálunk épp most érett meg az idő a  fügebokor második szüretelésére. A család apraja-nagyja kapva az alkalmon füge-pickle gyártásba kezdett. Már tavaly  is volt hasonló hirtelen felindulásunk amiről talán még bejegyzés is készült. A végeredmény azonban nem lett tökéletes.

image

Azokkal az ehetetlenül zöld fügékkel ellentétben a mai gyümölcseink szinte édesek, szóval igen jó eséllyeink vannak egy kitűnő termék előállítására ☺

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s