Spirituális szülinapi ajándék

image

Azt hiszem, öregszem. Néhány hete emlékeztünk meg a 46. születésnapomról (A tökfej ne tévesszen meg senkit. Habár sok köztünk a közös vonás, nem engem ábrázol).

image

Szülinapi ajcit is kaptam. Életem egyik legmeglepőbb ajándékát, amelyről minden bizonnyal az Úr Krisna gondoskodott. Feleségem lelki tanítómestere látogatott el aznap Krisna-völgybe. Az előadását mintha személyesen nekem címezte volna.

image

A téma a Bagavad-gíta egy jól ismert verse köré rendeződött. ” Az anyagi világ a legfelsõbb bolygótól a legalsóbbig a szenvedés birodalma, ahol az ismétlõdõ születés és halál az úr…” Ez persze nem azt jelenti, hogy itt nincs boldogság. Csak épp nem olyan, mint amilyennek ígérkezik. Hasonlóan az édes rizshez, amibe egy kis homokot szórtak. Habár rendkívül finom, egy kicsit karcos. Vagyis hogy élvezhetetlen. A mi boldogságunk is ilyen ebben az anyagi világban. Még ha alkalomadtán látszólag oly tökéletes is, az elmúlás árnyéka rendre beszennyezi.

image

És gyakran az elmúlás árnyéka sem szükséges a rossz szájízű élményekhez.

image

Vendégünk gyermekkorából idézett fel egy felettébb vicces, ugyanakkor rendkívül meggyőző epizódot. Kisiskolásént a jó tanulmányi eredményért cserébe szülei a gyerekeikre bízták a nyári vakáció helyszínének kiválasztását. A testvérek egyhangúlag Disneyland mellett voksoltak. Az iskolai eredmények jól alakultak. Következett a két hetes nyaralás a fiatal korosztály ” földi paradicsomában”. Mikor autójuk Los Angeles külterületére ért, a forgalom bedugult (mindenki Disneylandbe igyekezett) . Sajnos a légkondicionálás valamivel korábban szintén felmondta a szolgálatot, így a hírhedt kaliforniai hőség a 8 órás várakozással párosítva igencsak próbára tette őket. A szállásuk elvileg biztosított volt, de mivel sokat késtek, a tulaj tovább adta valaki másnak. Késő estére sikerült újabb szállást találniuk jókora távolságra Disneylandtől. A lelkes utazók, bízva a kellemesebb folytatásban, kimerülten hajtották álomra a fejüket. Ezen éjszaka arról volt még nevezetes, hogy főhősünknek itt nyílt alkalma első ízben közelebbről is megismerkedni a poloskák nemzetségével. Szóval az alvás is hagyott némi kívánni valót maga után. A másnap az előzményekkel megegyező hangulatban folytatódott. Bár a belépőjegyeket jó előre megvették, a hosszan kígyózó sort nekik is ki kellett várniuk. És végre bejutottak! Főhősünk első élménye, hogy a hirdetésekből ismert varázslatos mesevilágból nem látott semmit. Iszonyatos tömeg volt, ami zömében kétszer akkora emberekből állt, mint ő. A bátyja egy téren nagy kedvencét, Mickey egeret pillantotta meg. Örömében oda futott hozzá. Mire odaért, a jelmezes bácsi épp megfordult. A fiúcskát ez sem akadályozta meg határtalan boldogsága kommunikálásában. Hátulról átölelte a lábát. Az alkalmazott a hirtelen támadástól megijedve fordultában adott egy nagy pofont a bátyónak . Főhősünk a távolból szemlélet, hogyan semmisül meg pillanatok alatt bátyja Mickey egérbe vetett összes hite. Következő élményadó helyszínként a hullámvasútra esett a választás. Kígyózó sort ott is volt, de a szerkezet felöl érkező vidám hangokat hallva a jelentősége szinte eltörpült. A kalandos pályaszakasz részét képezte egy vízesés, amin keresztül haladva a vendégek alig lettek vizesek, sőt a tikkasztó hőségben ez még kellemes felüdülést is jelentett. Hősünk menetében valami baleset történhetett, mert röviddel az indulás után az áramtlanító biztonsági rendszer bekapcsolódott. A menet leálltakor az ő kocsijuk épp a vízesés alatt haladt át. A hiba elhárítása cirka fél óráig tartott . Ez egész pontosan azt jelentette, hogy fél óráig a családon keresztül folyt a vízesés. Az automatikusan lezáródó biztonsági övek esélyt sem adtak a menekülés. Először a lány testvér kezdett el sírni. Azután a bátyó. Majd ő. Az anyuka, végül pedig az apuka is elsírta magát. A szabadulást követően is történt még néhány nem várt esemény, mielőtt a szállásra értek. A nap végén a jól át- és megfázott családi tanács erősen elgondolkodott a hátralevő majd 2 hét kimenetelét.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s