Óvodások a szexualitásról

image

Barkácsolás közben bizony nehezen kapja meg bárki is a figyelmemet, viszont Naru legújabb beszólása a nejem tolmácsolásában rögtön kizökkentett a meditációból.
” A férfi olyan, mint a vaj, a nő olyan, mint a tűz. Ha megölelik egymást, a férfi elég.” Ezt a  hasonlatot, vagyis annak egy pontosabb változatát már ismertem. Egy beszélgetés során hangzott el, amikor Nárada muni egy igen rátermett királyt tanított a  lelki élet alapjaira. Hogy a férfi elégne, azért az túlzás, de kétségtelen, hogy a szilárd eltökéltsége megolvad. A főszerep itt azé a mérhetetlen erőé, amit Isten a nőkre hagyott. Sríla Prabhupáda ezt így magyarázza: “Ha a  vajasedény és a tűz  egymás mellé kerülnek, a vaj az edényben minden bizonnyal meg fog olvadni. A nő olyan, mint a tűz, a  férfi pedig olyan, mint  a vajasedény. Álljon egy  férfi bármilyen fejlett  szinten az érzékek szabályozásában, szinte lehetetlen, hogy uralkodni tud magán egy nő jelenlétében, még  akkor  is, ha  az  a  saját leánya, anyja vagy nővére. Elméje  még akkor  is megzavarodik, ha az  élet lemondott rendjében él…”
Bár az eredeti beszélgetés több, mint 5000 éves, érdekes, hogy Naru e tanítást szintén Náradától hallotta. Na jó, az ovis barát csak névrokona a nagy szentnek, de akkor is!

Reklámok

8 hozzászólás a következőhöz: “Óvodások a szexualitásról

 1. facebook szerint:

  Attól még megölelhetik egymást ☺ Nem dől össze a világ.

  • narottamblog szerint:

   Ki kit? A lemondott rendben élő a lányát? Na jó, nem bánom. De a Naru kettesben csak akkor lehet az anyukájával, amikor a kakát mossa ki a fenekéből a fürdőszobában. 😁 És ebből nem engedek! Addig se nekem kell 😉

 2. facebook szerint:

  A család legyen család, akármilyen idióta tiltásokvannak erre vonatkozóan.

 3. facebook szerint:

  Akkor jó ☺

  • narottamblog szerint:

   Örülök, hogy örülsz ☺ Fontos, hogy ne zavarodjunk bele olyan tiltásokba, amik egyrészt meggátolják, hogy a család család legyen, másrészt meg nem is léteznek. Engem az a fajta felfogás is nagyon zavar, hogy minden, ami szabály, vagy szabályozott, az rossz. Például vannak nagyon szép szabályok, vagy ha úgy tetszik, javaslatok arra vonatkozóan, hogy a család tényleg család legyen. Gondolok itt a férjek osztályrészéül jutott két fő javaslatra. Az egyik, hogy a férj legyen érzékeny a feleség érzelmi és fizikai szükségleteire. A másik, hogy kontrollálja az érzékeit, ami a beszéd kontrollálásával kezdődik, azaz nem beszélünk, vagy írunk idiótaságokat és a többi és a többi…”vaco vegam manasah krodha-vegam jihva-vegam udaropastha-vegam etan vegan yo vishaheta dhirah sarvam apimam prithivim sa sishyat”

   • Kati szerint:

    A tanítások nektárja,első vers…..:)

   • narottamblog szerint:

    Ön nyert! 🎓
    Szóval ez a két javaslat megoldás lehet a mumusra, vagyis a válásra, ami abszolút mértékben megakadályozza, hogy a család család legyen. Kettő a férfiaknak, kettő a nőknek ☺ Persze, intelligensen meg kell találni az arany kőzéputat. Volt nálunk nem rég egy előadó. Említette, hogy a családi béke megőrzéséhez nem árt, ha a férj naponta 30-szor megölelni a feleségét. Ha ezt szó szerint vesszük, akkor lehet, hogy néha bajba kerülünk. Nem biztos, hogy mindenki pont a 30-as számmal egyezik ki. Teszem azt, ha a feleségnek nem az érintés a szeretetnyelve, hanem mondjuk a dicsérő szavak. Akkor talán elég lesz néhány ölelés is, a fókusz pedig mehet a magasztalásra. 🙌 És az is előfordulhat, hogy a 30 kevésnek bizonyult. 👪

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s