Elszalasztott fesztiválok

image

Az idén csak egy kis ízelítőt kaptunk abból a fesztivalból, melyen Krisna-völgy lakói az univerzum legszentebb helyének megnyilvánulását ünnepelték. Érdekes, hogy e szerencsés esemény előidézője egy szent állat elpusztítása volt. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy egy báránybőrbe bújt farkasé, de a teljes történt elregélésétől most eltekintek.

image

Az ünnep része volt egy 8 versszakos gyönyörű ima eléneklése, minek végére a gyerekek annyira lelassúltak, hogy a megemlékező programról kis családunk rövid gyaloglás után a gyerekaltató programra váltott.

image

Így, bár lemaradtunk az éjszakai édességosztásról, Naruékat még a   saját lábukon tudtuk az ágyba manőverezni.

Reklámok

2 hozzászólás a következőhöz: “Elszalasztott fesztiválok

  1. Vámos szerint:

    Ma egyébként is bőségben voltunk az ünnepekben Somogyvámoson. A községben ma volt a hagyományos falusi búcsú, Krisna-völgyben pedig a Govardhana-puja. A főszerepet pedig mindegyikben a sütemények játsszák. Egyébként kora este az általad említett fesztivál édességeiből mi is kaptunk kóstolót, és természetesen mi is sütöttünk néhány fajta sütit. Úgyhogy ha esetleg hiányt észlelsz, bátran jelezd. De biztos vagyok benne, hogy még bőven maradt a felajánlott édességekből a templomban.

    • narottamblog szerint:

      Köszönjük a felajánlást ☺ Tegnap mi sem maradtunk édesség nélkül, bár a fehér cukorral próbálok egyfajta távolságot tartani. A szent hely, amit a bejegyzésben említettem, földrajzilag ugyan rokonságban van a Góvardhana heggyel, megnyilvánulásának ünnepe nem azonos a Góvardhana hegy imádatával. Több, mint egy héttel korábbra esik, és az Úrral való bizalmas kapcsolata miatt jóval kevesebben ismerik és emlékeznek meg róla.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s