Punks not dead

image

Kumáriban kezd megmutatkozni a lázadás hajlama. Ez nem épp a zenével, a viselkedéssel, a kinézettel vagy sajátos politikai nézetekkel kapcsolatos lázadás. Az ő lázadása olyasmi (és itt most nem az oviba indulás előtti öltözködési hacacárékra gondolok), ami általában gyökereiben rengeti meg az ember életét. Egyik nap súgdolódzni támadt kedve az anyuval. Ezt ritkán csinálja, ezért különös erővel kezdte furdallni az oldalamat a kíváncsiság. Mint utóbb kiderült, arra volt kíváncsi, hogy hányszor kell még megszületnie halandó testben. Anyutól ígéretet kapott az utolsó ilyesfajta születésre, és hogy a következő már nem átmeneti test lesz. Ez persze nem ilyen egyszerű, de ha sikerül megőriznie azt a fajta lázadási hajlamát, ami e valós probléma megoldására irányul, akkor vitathatatlan siker lesz kitartó törekvéseinek ajándéka.

image

Reklámok

3 hozzászólás a következőhöz: “Punks not dead

  1. Vámos szerint:

    Mint szintén kétgyermekes családapa, tudom, hogy már óvodáskorban is lehet olyan kérdést feltenni, hogy a szülő vagy a fejét vakargatja, vagy keresztkérdésekkel próbál időt nyerni, hogy ki tudjon gondolni valami elfogadható választ. Viszont a képen szereplő 1978-as dátum jelentőségére nem jöttem rá. Vagy egyszerűen csak illusztráció?

  2. narottamblog szerint:

    Nos, a válasz egyszerű. A kép egy képszerkesztő program egyik effektjével készült. Dátumot is rakott rá kérés nélkül. Nekem pedig, igazodva a cím hangulatához, a punk korszak Magyarországra érkezésének körülbelüli idejére esett a választásom. De most, hogy így rákérdeztél, eszembe jutott egy nagyon emlékezetes eset az életemből, ami belső lázadásom egyik fő pillére, és ami szintén ez idő tájt történt.

  3. Vámos szerint:

    Igen, a punk hazai kezdete valóban 1978 volt, bár én akkoriban még az úttörő korszakomat éltem, ráadásul falun, úgyhogy ezek a hatások engem nem érintettek. De most visszagondolva, nekünk egyszerűbb volt a gyermekkor, nem ért minket annyi külső hatás. Úgyhogy még lesznek kérdések, amire választ kell adnunk gyermekeinknek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s