Görbe hétvége

image

Eme bejegyzés történéseinek valós időpontja a novemberi nyár előtti időszakra tehető. Akkor sem volt még túl hideg, de sötétedés után azért jobban éreztük magunkat a  tűz és a bogrács közelében.

image

Történ ugyanis egy október végi hétvégén, hogy néhányad magammal meglátogattuk egy kedves szaxofonos barátom édesanyját, aki akkor éppen nem volt otthon.  A programunk megtévesztően hasonlított a kanbulik sajátosságaira.

image

Talán nem véletlenül, hiszen a társaság meglett férfiakból állt. Volt evés, ivás, zene és beszélgetés vegyesen. Krisna-hívők társalgási témája általában Krisna körül forog, ha jól emlékszem, mi akkor a legtöbbet mégis talán az evésről beszélgettünk. Ennek okát nem csak szakácsunk rátermettsége és kitűnő főztjének ízlelgetése adta, hanem az, hogy egyik vendégünk már 4 hete nem evett. Se sokat, se keveset. Éppen annyit, amennyi a test és a lélek egybentartásához szükséges volt. Vagyis csak teát tej és cukor illetve édesítő szer nélkül. Mint később megtudtam, a négy hétből végül öt lett. Nem rég összefutottam vele egy étkezés szempontjából hasonló bográcsos partin, ahol egész véletlenül ugyanannak a szakácsnak a  főztjét ízlelgethettük immáron együtt. Nem tudtam megállni, hogy megkérdezzem tőle: “Most így utólag nem bánod, hogy akkor, azon a Balatoni bulin nem ettél?”. Őszinte volt: “Azt már akkor is bántam.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s