A világ legnagyobb börtöne

image

Naru a könnyeivel küzdött, miközben  kis barátja próbálta vigasztalni: “Naru, a sírással nem oldasz meg semmit!”. Az iskola tornatermében raktak rendet készülve a hazamenetelre. A háttérből figyeltem az eseményeket. Mikor észre vett, odarohant és szorosan átölelt. A sírással már nem küzdött tovább. Kiadott magából mindent. Szép lassan a bánat oka is kezdett körvonalazódni. A vigasztaló barát fülön csapta egy ugráló kötéllel. – A Balus nem szeret – hüppögte, majd újra az ölembe temette az orcáját. A történtekből és az összes többiből, ami ezt megelőzte komoly következtetést vont le. Hogy konkrétan mit, azt nem árulta el, csupán a kérdésével utalt rá. 5 másodperc múlva ismét rám emelte a tekintetét: – Apa, tudod melyik a világ legnagyobb börtöne? – kérdezte váratlanul.  – Az Alcatraz? –  én, bizonyalankodva. – Nem, az anyagi világ! – hangzott a megkérdőjelezhetetlen válasz. Ezt persze én is tudtam, habár hajlamos vagyok elfelejteni, de ahogy ő mondta, az a körülményeket figyelembe véve több volt, mint egy papagájhoz hasonló ismételgetés. A születésekor készített horoszkópja jutott az eszembe:  “Csalódni fog a barátaiban”. Hogy valójában kik is az ő barátai? Tulajdonképpen magam sem tudom. Mindenkivel jól kijön. Mindenkit szeret, de úgy érzem, többre vágyik mint amit egy barátság az anyagi világban nyújtani tud. Valószínűleg Krisnát keresi, ha egyenlőre nem is oly tudatosan. És ha nagyon akarja, bizonyára meg is fogja találni.

Reklámok

5 hozzászólás a következőhöz: “A világ legnagyobb börtöne

 1. Vámos szerint:

  Szombaton mindenesetre elég lelkesnek tűnt, amikor iskolás társaival megjelent nálunk, a szokásos év égi szankirtánon, ahol meggyőződéssel ajánlgatta némi adományért cserébe a náluk lévő kiadványokat.

  • narottamblog szerint:

   A depressziós időszak szerencsére nála nem szokott tartani 1-2 percnél tovább. És azután sem az önpusztítás vagy mások sanyargatásának irányba terelődik a hangulata, hanem inkább egy proaktív, építő jellegű utat választ magának. Azok a kiadványok pedig épp az anyagi világ börtönéből kivezető kapu kulcsai. Remélem, nem utasítottad vissza 😇

 2. Vámos szerint:

  Természetesen nem. Csak próbáltam olyan kiadványt átvenni, amelyből nekem még nem volt. Az pedig ismerve a könyvtáramat,nem egyszerű. A gyermekeket kísérő szülő szabadkozott is, hogy mire hozzánk értek, bizony megfogyatkozott a készlet.

 3. Vámos szerint:

  Jól teszed. Csak vigye magával a saját kis hátizsákjában, vigyázzon rá és ne tegye bele a közösbe. Mert megint elfogy.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s