Karácsonyi jókívánság

image

A karácsonyi jókívánságokkal valószínűleg már elkéstem, az új évivel is lassan, ennek ellenére remélem minden kedves közeli, távoli és leendő ismerősnek, olvasónak békésen és boldogan telt az ünnep! Mi Szegeden próbálkoztunk békére és boldogságra lelni. Vállalkozásunk magában hordozta a siker és a kudarc esélyeit is, hiszen életmódunk számtalan területen különbözik szüleimétől. Ilyen terület a táplálkozás is, aminek megbeszélésén szerencsére már rég túl vagyunk. Szemléletváltásom korai időszakában természetesen voltak  törekvéseim meggyőzni őket a húsfogyasztás kellemetlen hatásairól mind egészségi-, érzelmi -, mind lelki téren az áldozat szemszögéből is. Ez a törekvés idővel egyfajta megértéssé alakult át létünk parányisagát illetően. Az ehhez a parányisaghoz szabott szabadakaratunkon, döntéseinken kívül tulajdonképpen semmit nem mondhatunk a magunkénak. E döntéseket, még ha néha nem a legmegfelelőbbek és fájdalommal járnak is, az Úr tiszteletben tartja. A fájdalom Krisnát is érinti, ahogyan mi, szülők is osztozunk gyerekünk fájdalmában. Ezért, bár nem avatkozik bele döntéseinkbe, néha szinte észrevétlenül ad támogatást, hogy megtaláljuk a helyes utat. Teszi ezt végtelen tapintatosságal, egy valódi szakértő művészi hozzáértésével. Anyukám tyúkokat tart hajdani szülői házánál. Egy kis hobbi csirkefarmot, amit naponta látogat. A termelés ugyan  közel sem vágóhídi, a szárnyasok életútját nem nehéz kitalálni. Egy napon, ottlétünk alatt, amikor is a mama a tyúkokhoz készülődött, Kumári elébe toppant, és sóvárgó arccal feltárta számunkra is meglepő kívánságát: “Mama, ne öld meg a tyúkokat!”
Ez a látszólag jelentéktelen kérés a négy éves unoka szájából valószínűleg sokkal nagyobb hatást gyakorolt édesanyám jövőbeni döntéseire, mint az én valamennyi törekvésem és okoskodásom együttvéve.

Reklámok

7 hozzászólás a következőhöz: “Karácsonyi jókívánság

  1. Vámos szerint:

    Egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok az egész családnak!
    Remélem az idei esztendőben is legalább akkora lelkesedéssel, figyelemmel írod meg a Veletek és a Völggyel kapcsolatos történéseket, mint eddig.

  2. Attka szerint:

    Az emberek eredendően szelídnek születnek. Könnyebb megtartani a szelídségüket, mint később megszelídíteni őket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s