A fagyott kaki titka

image

Szegedre utazásunkkor a vonaton jutott eszembe, hogy a szilvák a fán maradtak. Haza érkezésünkkor sem az volt az első gondolatom, hogy leszüreteljem. Pedig napközben már elég hűvös szelek fújdogáltak. Másnap a tűzifa behordással bajlódtam éppen, mikor megakadt a szemem a csonttá fagyott élénk narancs gyümölcsökön. Hát, nem volt egy szívet melengető látvány. Gyorsan le is szedtem néhányat.

image

Óriási szerencse, hogy az eredendően érett, ám de kemény gyümölcsöt fanyar, szájösszehúzó hatásától, aminek a magas csersavtartalom az oka, a metilén gáz illetve a fagy szabadítja meg. A korábbi gyümölcsöket almák között érleltük. Az alma ugyanis tárolása során etiléngázt bocsát ki. Sajnos az éléskamránk almaállománya rendesen megcsappant, tehát igazából jól is jött egy kis fagy.

Reklámok

3 hozzászólás a következőhöz: “A fagyott kaki titka

 1. Vámos szerint:

  Nem tagadom, amikor a címet megláttam, egy rövid időre furcsa érzésem támadt. de még a cikk elolvasása előtt eszembe jutott, hogy korábban már írtál ebben a témában, akkor éppen a ‘kaki’ sárgulása idején. Akkor utána is néztem, hogy ez valójában egy szilva fajta. Már csak az kell, hogy egyszer meg is tudjam kóstolni.

  • narottamblog szerint:

   Ha nem sürgős, jövőre küldünk a Télapóval. Na annál kíváncsibb vagy, akkor be tudsz szerezni tesztalanyokat bármely nagyobb élelmiszer boltból, vagy piacról.

 2. Vámos szerint:

  Végül is már csak 11 hónap, és újra itt a Télapó. Megpróbálom addig valahogy kihúzni. De legalább addigra beérik az új termés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s