Somogyi árvíz

image

Amikor még Szegeden laktam, gyakran álmodtam arról, hogy kiönt a Tisza. Nem csak gyerekként, felnőtt fejjel is. Sőt, az egyik árviz alkalmával Krisna és Balaráma mentette meg az életemet.

image

Mióta Krisna-völgybe költöztem, az ilyesfajta rémálmok szerencsére elmúltak. Noha itt is van áradás, közel sem olyan veszélyes, mint a szülőföldemen.

image

Maximum a kerítést szaggatja szét, elmossa a termés egy részét és a murvás utat teszi tönkre úgy rendesen 🙃

Reklámok

3 hozzászólás a következőhöz: “Somogyi árvíz

 1. Kati szerint:

  Nagyon durva…itthon is volt “árvíz ” rendesen….volt,hogy bokán felül ért a víz az utcán….beázott a metró meg egyéb finomságok. Ez van….majd növesztünk kopoltyút és úszóhártyát. 😀

 2. Vámos szerint:

  Úgy két évtizede volt egy hatalmas felhőszakadás nálunk. A Völgyben még működött a kemping, ráadásul pont tábor volt. A vihar a sátrakat is elvitte. A templom lépcsőin a víz úgy zúdult le, mint valami vízesés. A bejárathoz közel lévő patak úgy kiöntött, hogy nem lehetett se ki, se be átmenni rajta. Úgy néztünk át egymásra, mintha egy széles folyó partján álltunk volna. Az utat, ami akkoriban még földút volt, teljesen kimosta a szakadó eső. Középen pedig a hömpölygő ár vitte a krumplikat, amiket a kertekből kimosott.

  • narottamblog szerint:

   A kiáradt patakot ott a bejáratnál szívesen megnézzem volna. A mi sátrunkat szerencsére nem vitte el a víz. Fölemeltük a sátor oldalát, utat engedve a sebtében keletkezett újabb folyócskának ☺️

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s