Egyperces ahimsza

image

FASÍRT
A megdarált húst összedolgozzuk tojással, tejbeáztatott zsömlével, sóval, borssal, és forró zsírban vagy olajban húspogácsákat sütünk belőle.
Figyelem! Nekünk, emlősöknek nem mellékes kérdés, hogy mi daráljuk-e a húst, vagy ben­nün­ket darálnak-e meg.
Örkény István – Egypercesek

image

Reklámok

6 hozzászólás a következőhöz: “Egyperces ahimsza

  1. Kati szerint:

    OMG! Ezeket honnan szedted? Frászt kaptam tőlük. 😮 Lencsefasírt recept jobb lenne ☺

  2. Vámos szerint:

    Gondolom ez egy valódi antirecept, amit egyetlen krisna-hívő sem fog elkészíteni. De nekem, aki még két világ határán mozog, túl erős lépés a húst és a tojást lencsével helyettesíteni. A lencsét amúgy ki nem állhatom. Nem lehetne mondjuk rizzsel?

    • narottamblog szerint:

      Igen, jól ráéreztél. Ebben a műben nem a recept a lényeg, hanem a más élőlényekkel szembeni tolerancia felébresztése. Az illusztráció igazából lehetett volna a karmaszoborról készített kép is, mert nagyon idepasszol. Ugyebár, hogy kit darálnak, az éppen attól függ, hogy melyik testben vagyunk, illetve milyen előző tetteinkért kapunk jó, vagy rossz visszahatást. A nép nyelvén: “Ki mint vet, úgy arat”. Ha előző életünkben mi daráltunk, akkor jó esély van rá, hogy a következő testben minket darálnak. Ha szerencsénk van, akkor csak a testünket és mi már tovább vándoroltunk a kővetkező létformába. Vega fasírtot egyébként nem csak lencséből lehet készíteni. Olyat igazából még nem is ettem, bár a lencsét nagyon szeretem. Viszont nagyon finom vega fasírtot lehet készíteni például reszelt répából, vagy reszelt céklából. Reszelés után ki kell nyomkodni a levét, sárgaborsó lisztet hozzá adni, hogy összeáljon, némi fűszer a kedvenceinkből, és már mehet is a forró olajba ☺️

  3. Attka szerint:

    A vegaságban az az egyik legjobb dolog, hogy sokkal jobban szabadjára ereszthetjük a fantáziánkat, mint a “hagyományos” konyhában. Az én egyik ilyen “ámokfutásom” eredménye a cukkínis krumplis lenmagos diós mandulás bundázott fasirt. 1 rész krumpli, 3 rész cukkíni a fasirt alapja. Amikor kb. félig, háromnegyedig megsült, beleforgatom darált diós, darált mandulás, lenmagos tésztába és visszadobom készre sütni. A beleforgatós tészta olyan, mint a pakora tésztája. Elképesztően nyammmmmmmm!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s