Mahábhárata könyvek

(A könyvbe itt lehet beleolvasni)

… Habár az óceán végtelenségéhez hasonlóan a Mahábhárata sorozat is nézőjét végtelen lelki élménnyel, izgalommal, örömmel és bölcsességgel áldja meg, mint ahogy a legértékesebb kincsek is az óceán mélyen nyugszanak, úgy a Mahábhárata valódi kincseire is az arra vágyó a mű írásos formájában lelhet…

A sorozat fordítása közben többen érdeklődtek a Mahábhárata magyar nyelvű írásos anyaga iránt. Legutóbb magyarul kétféle terjedelemben is jelent meg Mahábhárata könyv, melynek okáról a szerző rövidebb kiadáshoz írt szavait idézném:
Eredetileg az volt a szándékom e könyv megírásával, hogy a Mahábhárata csodálatos történeteit és bölcsességét a lehető legszélesebb olvasóközönséggel ismertessem meg. Hatalmas műről van azonban szó (a Vjászadéva által írott szanszkrit szöveg százezer négysoros versszakból áll), s így első próbálkozásom eredménye egy vaskos kötet lett, amely – még azután is, hogy jelentősen le kellett csökkentenem az eredeti kézirat terjedelmét – mintegy ezer oldalra rúgott. A kötet megjelenése után úgy éreztem, hogy egyes olvasók szemében még ez az ezer oldal is kissé ijesztőnek hat, ezért elhatároztam, hogy újra átírom és még jobban lerövidítem. Így született meg az a változat, amit most a kezedben tartasz, kedves Olvasó.
      A Mahábhárata történetének vezérfonala, lerövidítve bár, de maradéktalanul megtalálható benne. A hosszabb változatban több részlet, s a fő cselekményt kiegészítő történet olvasható, míg a rövidebb kötetben csak néhányat érintek e melléktörténetek közül. Remélem, sikerült egy olyan könyvet létrehoznom, amelyet mindenki elolvashat, aki meg akar ismerkedni a Mahábhárata világával, s bízom benne, hogy (az eposz lenyűgöző történeteit megízlelve) kedvet kap majd a hosszabb verzió elolvasásához is.
A megkeresések kapcsán arra gondoltam, hogy karácsonyig egy rögtönzött csomagküldő szolgálattal személyesen is megpróbálok hozzájárulni az esetlegesen felmerülő vásárlási igények kielégítésében.

 A megrendelhető könyvek a következők:
-Mahábhárata (kemény kötésű részletesebb verzió): 7400 Ft

-Mahábhárata (puha kötésű tömörebb verzió): 2490 Ft

Ezenfelül megrendelhető még az eredeti százezer versből álló eposz közepéből kiemelt Bhagvad-gita. A könyv 700 szanszkrit versből, annak fordításából és magyarázatából áll, mely tartalmazza a Mahábháratában található valamennyi bölcsességek esszenciáját.
-Bhagavad-gíta (puha kötésű): 1950 Ft
-Bhagavad-gíta (kemény kötésű): 3950 Ft

A Mahábhárata történtét ismerők számára bizonyára feltűnt, hogy a sorozat alkotói munkájukhoz más forrásból is merítettek. A Rukmini hercegnőről szóló epizódok részletesebb leírása például az úgynevezett “Krisna könyv”-ben találhatók meg más számtalan izgalmas történettel együtt, melyek nagyobb perspektívából engednek betekinteni az 5000 évvel ezelőtti India mesésen gazdag anyagi és lelki életébe, valamint a Kuru birodalomal szövetséges illet rivális  királyságok világába.
Ebből a könyvből az idén csak néhány példány áll rendelkezésre.
-Krisna könyv (kemény kötésű): 5950 Ft

3 db könyv rendelése esetén 10% kedvezmény
A szett tartalma lehet 3 ugyanazon könyv, vagy a fentiekből összeválogatott tetszőleges 3 darab.

Ezen könyvküldő szolgálat pusztán önkéntes törekvés, a fent említett könyvek Krisna-völgy tulajdonát képezik, az árak adomány jellegűek, ezért számla iránti igényeket nem fogok tudni kielégíteni.
Megrendeléseket a “pp@1108.cc” e-mail címre lehet küldeni névvel, postacímmel és telefonszámmal kiegészítve.
A postaköltség: 1970 Ft , amit a megrendelt könyv(ek) árával Krisna-völgy bankszámlaszámára kell előre utalni: MKB 10300002 – 10632279 – 49020014
Az utaláshoz a közlemény: Mahábhárata könyv rendelés

Élményekben gazdag olvasást!!!